Direct naar

  Close

   Hoe ziet de toekomst er uit?

   Hoe de toekomst er uit ziet van iemand die een hartinfarct heeft gehad, hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld van de ernst van de aderverkalking, of ook andere organen beschadigd zijn, de grootte van het hartinfarct en welke risicofactoren op u van toepassing zijn.

   De prognose voor mensen met een hartinfarct is de afgelopen tientallen Jaren veel beter geworden. Dit komt onder andere doordat er minder mensen roken, de behandelingen verbeterd zijn en er nieuwe en betere medicijnen beschikbaar zijn. Mensen die al een hartinfarct hebben gehad, hebben een grotere kans op een nieuw hartinfarct.

   U heeft zelf grote invloed op uw toekomst!
   Om de kans op een eventueel nieuw hartinfarct aanzienlijk te verkleinen is het belangrijk uw leefstijl aan te passen. U kunt daarbij denken aan betere voeding, alcoholgebruik matigen, stoppen met roken en meer bewegen. Lees meer over gezonde voeding

   Daarnaast krijgt u medicijnen om een nieuw hartinfarct te helpen voorkomen. Het is het heel belangrijk dat u alle medicijnen precies zo inneemt als uw cardioloog heeft voorgeschreven. Mensen die hun medicijnen niet innemen zoals voorgeschreven, hebben 3 keer meer kans op overlijden dan mensen die hun
   medicijnen volgens voorschrift innemen! Meer over het gebruik van medicijnen De meeste mensen die een hartinfarct hebben gehad krijgen vijfAlle informatie over de voorgeschreven medicijnen op een rij. Lees meer verschillende soorten medicijnen om de kans op een nieuw hartinfarct te verkleinen.

   Ook zal er een hartrevalidatieprogramma gestart worden. De bedoeling van hartrevalidatieAlles over revalideren na een hartinfarct. Lees meer is dat u leert omgaan met de gevolgen van uw hartaandoening.