Behandeling

Om de schade van een hartinfarct zo veel mogelijk te beperken wordt meestal geprobeerd om het verstopte bloedvat zo snel mogelijk weer open te krijgen. Als zuurstofrijk bloed het hart weer kan bereiken, stopt het hartinfarct en sterven er geen hartspiercellen meer. Voor de langere termijn bestaat de behandeling uit hartrevalidatie, waarbij onder meer aandacht wordt besteed aan leefstijlveranderingen, maar ook het gebruik van diverse medicijnen. Zo wordt de kans op een nieuw hartinfarct verkleind.

Direct naar

  Close

   Behandelmethoden

   Om de schade van een hartinfarct zo veel mogelijk te beperken wordt meestal geprobeerd om het verstopte bloedvat zo snel mogelijk weer open te krijgen. Als zuurstofrijk bloed het hart weer kan bereiken, stopt het hartinfarct en sterven er geen hartspiercellen meer.

   Behandelmethoden

   Medicijngebruik

   Na een hartaanval moeten mensen meestal medicijnen gebruiken. Het zijn 5 verschillende soorten medicijnen die de kans op een (nieuw) hartinfarct helpen te verkleinen. Daarnaast zijn natuurlijk de veranderingen in uw leefstijl hierbij ook heel belangrijk.

   Lees meer over medicijngebruik

   Veelgestelde vragen

   Om de schade van een hartinfarct zo veel mogelijk te beperken wordt meestal geprobeerd om het verstopte bloedvat zo snel mogelijk weer open te krijgen. Als zuurstofrijk bloed het hart weer kan bereiken, stopt het hartinfarct en sterven er geen hartspiercellen meer. Voor de langere termijn bestaat de behandeling uit hartrevalidat...

   Veelgestelde vragen